Kategorije

CNC stroji

CNC stroji vrhunske kakovosti - Lestroj d.o.o.

CNC stroji so danes eden izmed glavnih strojev v vsaki proizvodnji. Trendi se spreminjajo, CNC stroji ostajajo.

Za vas zastopamo in servisiramo CNC stroje Morbidelli, klasične 3–4–5 osne M100 ali M200, industrijske stroje CNC M400/M600 in M800 ter industrijske stroje serije Accord, namenjene za predelovalce masive (stavbno pohištvo, masivni polizdelki), stroje Nesting Morbidelli N100/N200 ter novo serijo hibridnih  strojev Nesting X200/x400 z unikatnimi tehnološkimi rešitvami za maksimalno fleksibilno uporabo – ti so namenjeni zelo zahtevnim unikatnim proizvajalcem pohištva in opreme.

Trendi proizvodnje pohištva zagotovo gredo v t. i. Nestingovo proizvodnjo, ki je prvi korak k avtomatizaciji procesa s kombinacijo razreza in vrtanja ter sodobne programske opreme, ki omogoči enostavno pripravo s črtnimi kodami in nalepkami.
S tem zelo razbremenimo delovno silo.

Programska oprema, ki jo uporabljajo CNC stroji, je zelo pomembna.
Izvajamo izobraževanje za programsko opremo Xilog Maestro ter module za tridimenzionalno obdelavo in Nesting.

Za naše stranke smo razvili lasten program za enostavno izdelavo pohištva Lestroj BOX.

Kaj sploh so CNC stroji?
   

Takšni stroji spadajo med glavne stroje v najrazličnejših proizvodnjah, njihova najpomembnejša lastnost pa je, da so računalniško krmiljeni. To pomeni, da delovanje stroja nadzora računalnik, s tem računalnikom pa še vedno upravlja človek. Prednost takšnega stroja je tudi dejstvo, da je zelo fleksibilen, saj lahko stroj hitro nastavimo na drugačno vrsto obdelave – zgolj z zamenjavo programa oziroma s kakšno manjšo preureditvijo. CNC stroj je sestavljen iz mehanskega in krmilnega dela. Prav zadnje ga razlikuje od navadnega stroja.

Katere vrste CNC strojev so na voljo?
   

Pri nas imamo različne CNC stroje, ki so namenjeni predelavi masive, proizvodnji pohištva … Poleg strojev imamo na voljo tudi CNC programsko opremo, ki omogoča krmiljenje, veliko moči pa usmerjamo v to, da strankam zagotovimo ne le različne stroje, temveč tudi celovito podporo.

Kaj pa servisiranje in izobraževanje?
   

Rokovanja s CNC strojem vas lahko naučimo mi, poleg tega stroje tudi servisiramo. Naša znanja so na visokem nivoju – celo tako, da smo razvili lasten program izdelave pohištva. Ves čas pridobivamo nova znanja in se nenehno učimo, da vam lahko ponudimo najboljšo opremo in znanje.

Nastavitve

Menu