Rezkar za les visoke kakovosti - Lestroj d.o.o.

Stebelni rezkarji

Rezkar za les visoke kakovosti - Lestroj d.o.o.

V lesni industriji uporabljano različne rezkarje za les. Najpogostejši rezkar za les je ravni dvorezni, ki ga uporabljamo za izdelavo utorov in brazd, uporabljamo pa ga z nadrezkarji in tudi s stroji CNC. Za izdelavo utorov se uporablja tudi spiralni rezkar za les. Le-ti se med seboj ločijo na gladke in grobe. Pri izbiri spiralnih rezkarjev moramo biti zelo pozorni na smer spiral (pozitivna ali negativna). Z nadrezkarji uporabljamo tudi stebelne rezkarje z ležajem – ležaj nam omogoča rezkanje obdelovanca po robu ali ob šabloni. V ponudbi imamo tudi veliko specialnih rezkarjev, ki so namenjeni za določene operacije (poravnavanje, izdelava specialnih utorov in podobno).

CMT spiralni rezkar z ležajem CMT spiralni rezkar z ležajem
Časovna omejena ponudba
169,48 € 178,40 €
CMT 190.127.11B je spiralni poz / neg rezkar z ležajem za kopirno rezkanje oplemenitenih lesnih materialov. Glavna prednost rezkarja so spiralna rezila, ki so usmerjena pozitivno in negativno, kar nam omogoča odlično...
Za brazdanje Za brazdanje
Časovna omejena ponudba
33,25 € 35,00 €
Dvorezni ravni stebelni rezkar HM CMT z ležajem za kopirno brazdanje ob šabloni ali z uporabo vodila (prislona) je primeren za rezkanje vseh vrst lesa in lesnih kompozitnih materialov. Uporablja se na ročnih rezkalnih...
Prikazuje 1-28 od 114 izdelkov
Kakšne vrste rezkarjev lahko najdem v vaši ponudbi?
   

V lesni industriji se uporabljajo različni rezkarji za les. Zato smo tudi našo ponudbo založili z najpogostejšimi rezkarji. Na voljo so ravni dvorezni, spiralni, stebelni rezkarji z ležajem ter ostali specialni rezkarji.

Po čem se rezkarji za les razlikujejo med seboj?
   

Rezkar za les je v osnovi namenjen izdelavi utorov, brazd, profilov, obdelavi robov, rezkanju po šabloni in še čemu. Gre za precej uporabljen stroj v lesni industriji, saj prav rezkar pogosto pripomore k neki končni obliki izdelka. Med seboj se rezkarji razlikujejo po svoji obliki in dimenzijah, tako da je njihova ponudba res široka.

Kako se vzdržuje rezkar za les?
   

Zlasti tako, da z njim ravnate pazljivo in da ga uporabljate le za rezkanje lesa. Na ta način boste čim dlje ohranili ostrino rezkarja, seveda pa jo lahko izboljšate tako, da rezkar nabrusite. Najbolje, da poskrbite za profesionalno brušenje rezil.

Nastavitve

Menu