Brušenje: pripomočki in materiali - Lestroj d.o.o.

Brušenje / pripomočki / material

Brušenje: pripomočki in materiali - Lestroj d.o.o.

Pri strojnem brušenju na miznem rezkalnem stroju uporabljamo brusne kolute s premerom od 60 do 350 mm. Večji brusni koluti imajo brusni papir s ščetinami za oporo brusnega papirja – uporabljamo jih pri brušenju profiliranih obdelovancev, za rezalno orodje pa uporabljamo diamantne brusilne plošče in brusilne kamne. Diamantne plošče so na voljo v različnih dimenzijah in velikostih, njihova glavna prednost pa je, da lahko z njimi brusimo karbidno rezilno orodje. Za brušenje detajlov in zahtevnih profilov pa imamo brusilne gobe in brusilne bloke z brusnimi papirji. Za daljšo življenjsko dobo brusnega papirja imamo čistilec brusnega papirja, s katerim podaljšamo življenjsko dobo brusnega papirja za do 400 %.

3,00 €
Brusni tulci se uporabljajo z brusnimi koluti iz gume in so premera 60 mm. Njihova uporaba je zelo enostavna, saj se brusni tulec le potisne na brusni kolut iz gume in že lahko brusite obdelovance.
Brusni kamen Brusni kamen
Časovna omejena ponudba
11,40 € 12,00 €
Brusni kamen z dvema granulacijama je namenjen za brušenje mizarskih dlet, stružnih nožev, kuhinjskih nožev in vseh klasičnih rezil.
Prikazuje 1-21 od 21 izdelkov
Katere pripomočke potrebujem za dobro brušenje lesa in lesnih kompozitov?
   

Za kvalitetno opravljeno delo potrebujete dober brusilnik, poleg njega pa seveda primerne brusilne papirje (kolute) za različne načine brušenja. Ne pozabimo na pripomočke, ki jih boste morda tudi potrebovali, na primer diamantne plošče, čistilce papirja, brusilne gobe in bloke, različne brusilne krtače, ščetke, morda celo kakšne sete – vse je odvisno od tega, kaj in koliko nameravate brusiti.

Kje je široka in ugodna ponudba pripomočkov za brušenje?
   

Pobrskajte po naši spletni strani in poiščite prave izdelke zase. Naša ponudba je res obširna, v njej bo vsak našel nekaj zase, pa tudi, če je to le sam svoj mojster, ki bi le občasno potreboval kvaliteten brusilni papir. Prepričani ste lahko, da boste pri nas dobili vse, kar potrebujete.

Zakaj je set za brušenje dobra izbira?
   

Zato, ker je preprost za uporabo in vsebuje dovolj nastavkov ter brusilnih tulcev, da zadosti potrebam vsakega povprečnega uporabnika. Se pa pred nakupom vseeno pozanimajte, kaj vse takšni seti vsebujejo, katerim vrtalnim strojem se nastavki prilegajo in podobno.

Nastavitve

Menu