KAKO DNEVNO IZDELATI VEČ KOT 30 KVALITETNIH IZDELKOV IZ PREČNO LEPLJENEGA IN KRTAČNEGA FURNIRJA? -

KAKO DNEVNO IZDELATI VEČ KOT 30 KVALITETNIH IZDELKOV IZ PREČNO LEPLJENEGA IN KRTAČNEGA FURNIRJA?

Objavljeno v5 let pred

Kako dnevno izdelati več kot 30 kvalitetnih izdelkov iz prečno lepljenega in krtačnega furnirja?

Ekskluzivna rešitev – rezbarska enota DMC

Konkurirati na današnjih trgih je nujno, saj je potrebno svojim kupcem ponuditi izdelke vrhunskih lastnosti, zaradi katerih so edinstveni na svojem področju. Izdelovati tisto, kar zmore vsak, ni več modno in tudi ekonomsko upravičeno ne. Konkurirati je mogoče le z nečim, česar ne more narediti vsak ter s tem tudi dvigniti kvaliteto in za pričakovan izdelek dobiti večji donos.

Elementi v visokocenovnem pohištvu že dolgo burijo tudi proizvajalce pretočnih brusilk. Arhitekti si izmišljujejo nenavadne oblike dekoracijskih sten v hotelih kot tudi samih front pri navadnem pohištvu. Ti elementi predstavljajo kakovost in estetiko - strateško vlogo pri uspehu. Ta tema se je pri podjetju DMC vedno obravnavala kot »TOP PRIORITY«.

Trend v lesnoobdelovalni industriji je posegel v najnovejšo tehnologijo: kako zaključene elemente ter obloge pripraviti do izgleda naravnega lesa, kot npr. žagan les, učinek staranega lesa uničenega od črvov, valovite površine, ščetkane površine ter rustikalni učinek.

Rezbarska enota DMC je inovativna tehnologija, ki jo je patentiralo podjetje DMC, in s katero je razvilo rešitev ustvariti videz ročno skobljanega lesa, furnirja, MDF-a, obdelovanje materiala, ki se uporablja v različnih sektorjih, kot so talne obloge, pohištvo ter stenske obloge. Ideja, kako naj bi izgledala sama stenska obloga, ter modeli, kako si sledijo ena proti drugi plošči, je lahko popolnoma naključna ali popolno prilagodljiva. Fleksibilnost stroja je pridobljena iz CNC stroja, vendar z nižjimi stroški same obdelave in občutno povečano produktivnostjo.

 

Veliko strank se je že pritožilo, da arhitekti med seboj kar tekmujejo, kdo bo naredil bolj komplicirano in bolj nemogočo opremo v hotelu. Investitorju pa je nekaj, česar še nikoli ni videl (specialne stenske obloge, tla), vsekakor všeč. A na koncu mora obrtnik oziroma lesno predelovalna industrija izvesti nekaj nemogočega in narediti popolni izdelek za čim manjši strošek.

Rustikalni izgled samega pohištva je vsekakor moderen. Do težave pa pride, ko si stranka zaželi prečno lepljen furnir na samih vratih in še ta krtačen. Pri podjetju LIP Bled d.o.o., ki izdeluje vrata, je bila največja težava, ker so si vse stranke zaželele prečno lepljen furnir na vratih, hkrati pa tudi krtačen (težava je bila pri prečnem krtačenju glede na dolžino vrat).

Izdelati nekaj vrat dnevno vsekakor ni večja težava, izdelati kvalitetno količino, vsaj 30 izdelkov dnevno, pa je večji zalogaj. In tu nastopi podjetje SCM z brusilnimi stroji DMC System z njihovo inovativno in patentirano rešitvijo.

Sistem vertikalnega in prečnega gibanja orodja omogoča izvedbo različnih učinkov, globino same grafike ter 3-dimenzionalno obliko vdolbin. Vsak učinek je mogoče shraniti in programirati s pomočjo brezkrtačnih motorjev, ki omogočajo hitre in natančne gibe. Sistem je krmiljen preko »Hydra – PC« programatorja, ki omogoča, da je delovanje s strojem samo po sebi enostavno in intuitivno.

 

Stroj DMC System T 10 omogoča izbiro kar 10 agregatov v liniji, kateri se izberejo glede na željeni končni učinek izdelka. Najbolj iskana sta skobeljna agregata, ki glede na vertikalno ter prečno premikanje omogočata videz ročnega skobljanja, omogočata videz reliefnega videza za stenske obloge ter posamezne dele pohištva. Na stroju je mogoče imeti navadne agregate kot pri standardnih brusilkah, valje, tampone, prečni agregat za visoki sijaj, ...

Pri izvedbi 3-dimenzionalne grafike je nepogrešljiv rotirajoči planetarni agregat, ki je sestavljen iz 9-21 rotirajočih diskov, kateri so lahko v izvedbi brusnih agregatov ali polirnih ščetk. To je pomembna obdelava, saj v enkratnem prehodu lahko dobimo površino, ki je pripravljena za barvanje ali lakiranje.

Za izdelovalce rustikalnega pohištva je nepogrešljiv agregat tračna žaga, ki je nameščena poševno in daje izgled grobo rezanega lesa. Vse pomembnejši postaja tudi agregat, ki daje izgled črvičenega lesa, ki neenakomerno v les odtisne luknjo.

Samo krtačenje lesa je postalo pravi trend, tako da stroj lahko opremimo s krtačo za vzdolžno praskanje ter agregat z najlonsko ščetko za čiščenje. Pomemben postaja prečni agregat za krtačenje v primeru prečne rasti lesa, kot je bil to v primeru LIP Bled d.o.o. za prečno krtačenje vrat - zaradi prečne postavitve pri furniranju vrat.

Popolna modularnost sistema omogoča, da se svobodno združujejo delovne skupine skupaj, da bi dosegli različne učinke, prav tako pa biti na hiter in poceni način v skladu s potrebami trga. V brusilnem stroju DMC System se lahko rezbarska enota poveže z abrazivnimi enotami ščetk. Možno je napraviti konfiguracijo, da samo v enem koraku omogočamo ustvarjanje 3-dimenzionalnih površin, sledi brušenje in izdelava plošče pripravljene za lakiranje, laminiranje, tapeciranje ali furniranje.

Inovativna paleta brusilnih strojev DMC System omogoča, da je tudi najbolj zahteven izdelek enostaven za izdelavo!

Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu