LESTROJ S POSLOVNIMI PARTNERJI V RIMINIJU -

LESTROJ S POSLOVNIMI PARTNERJI V RIMINIJU

Objavljeno v5 let pred

Ekipa Lestroj-a preživela prelep vikend v sončnem Riminiju s poslovnimi partnerji

 

Poslovni uspeh je več kot le seštevek spretnosti članov delovnega tima

Pomembne so tudi dobre povezave z dobavitelji delovne opreme (na primer lesnoobdelovalnih strojev...), saj le tako lahko zares spoznajo njihove potrebe in jih bolje zadovoljijo. Koristne so tudi povezave s stanovskimi kolegi, saj prinesejo dragoceno izmenjavo številnih izkušenj. Najpomembneje pa je, da ves čas ostanemo na tekočem s trendi v naši branži.

Ker si v Lestroju prizadevamo svoje stranke tudi strokovno temeljito podpirati in jim ves čas stati ob strani, smo še posebej veseli vsake priložnosti, da se skupaj odpravimo na kakšno ekskurzijo ter se tako tudi kakovostno podružimo.

 

 

Ker je od zadnje strokovne ekskurzije minilo že dve leti, smo v Lestroju hišni sejem podjetja SCM takoj prepoznali kot odlično priložnost, da nekoliko razbijemo dnevno rutino naših poslovnih partnerjev in združimo koristno s prijetnim. In kaj je lepšega kot teden zaključiti v sončnem obmorskem Riminiju v odlični družbi ter si mimogrede ogledati še eno najmanjših držav – San Marino. Da je ideja odlična je takoj potrdilo 38 mizarjev, ki so se odzvali vabilu.

 

  
Tako smo se zanimivim dogodivščinam nasproti iz Trzina proti Italiji podali na zgodnji aprilski petek. Ko se na kupu zbere ekipa somišljenikov, čas izgubi svojo realnost. Ob živahnem klepetu in ogromno zanimivih informacijah ne opaziš, kam so se izgubili vsi kilometri, ko nenadoma zagledaš napis San Marino.

 

 

To je bila namreč naša prva postojanka pred Riminijem. Prijetno toplo sončno popoldne je bilo idealno za sprehod in ogled starega mestnega jedra. Najvišja točka mesta nam je odprla prelep razgled, da smo lahko uživali v prelepi okolici in napolnili naše »baterije« ter vtise. A najboljše nas je šele čakalo dobrih 20 kilometrov stran, kjer je podjetje SCM Group na velikem razstavnem prostoru v glavni enoti v Riminiju prvič priredilo hišni sejem. Zvečer smo tako krenili proti našemu cilju, kjer so predstavniki podjetja SCM več kot 1.200 gostov sejma postregli z gurmansko večerjo. Druženje smo zaključili v poznih večernih urah, nato pa odšli do nekaj kilometrov oddaljenega hotela ob privlačni riveri v Riminiju.

 

 

Sončno jutro sta zaznamovala zgodnje kosilo in premik v nekaj kilometrov oddaljen del tovarne SCM Group, kjer so uprava, servis in proizvodnja strojev CNC ter razstavni prostor, kjer se je odvijal sejem »The home event«. V sprejemni sobi ob vhodu je naš pogled prestregla razstavljena prva kombinirka F2 blagovne znamke Linvincibile iz leta 1952. »Prava lepotica«, so se strinjali obiskovalci. Po registraciji smo vstopili v glavni razstavni prostor, kjer so bili na več kot 2.000 m3 predstavljeni najrazličnejši klasični in avtomatski stroji ter namenske linije.

 

 

Zaradi ogromnega števila obiskovalcev smo se razdelili v tri manjše skupine ter se prepustili vodeni predstavitvi. Ogledali smo si številne novosti v 4 segmentih mehanizacije: stroji in oprema za pohištvo, stroji za izdelavo stavbnega pohištva (okna, vrata), stroji za proizvodnjo lesenih hiš in stroji za obrt. Nazadnje smo si ogledali tudi samo proizvodnjo strojev CNC, kjer smo dobili tudi vpogled v samo organizacijo proizvodnje.

 

 

Navdušila nas je predvsem izjemna odgovornost podjetja glede kakovosti, ki jo SCM izkazuje prek obsežnih testiranj, saj temeljito preverjajo vsak posamezen sestavni del kot tudi učinkovitost vsakega posameznega delavca. Delo je namreč zastavljeno tako, da vsak delavec nosi izjemno veliko odgovornost. Takšen sistem dela pa uporabljajo tudi za stroje SCM, Morbidelli in SCM Group, saj se sestavljajo na isti proizvodni liniji. Tovarna je namreč organizirana po principu avtomobilske industrije, saj se v podjetju SCM zavedajo, da so za učikovitost proizvodnje in uspešno konkurenčnost na trgu najpomembnejši kakovostni deli in minimalne napake.

Prijetno utrujeni in polni vtisov smo se po ogledu proizvodnje odpravili proti domu. Zadovoljni in enotnega mnenja smo se strinjali, da so obiski tovrstnih sejmov koristni, saj kot je dejal eden od udeležencev sejma: »Izvedeli smo številne nove informacije, spoznali zanimive ljudi in dobili sveže ideje, ki jih bomo z veseljem uporabili v svojem poslu in z njimi izboljšali produktivnost podjetja.«

          

Sorodni izdelki
Najbolje prodajana formatna žaga SCM SI400 CLASS, z motorjem moči 7.0 kW, maksimalnim premerom žagnega lista 400 mm, predrezilom s samostojnim motorjem in vrhunskim vozom serije CLASS z 10 letno garancijo.
Kombinirka na katero lahko namestimo vozove do 2600 mm, širina debelinke je 410mm in dolžina poravnalne plošče je 1800mm. Za svoj denar nudi ogromno in je primerna za vsako manjšo mizarsko delavnico. 
Povezane objave
Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu