Pogoji poslovanja - Lestroj d.o.o.

Pogoji poslovanja - Lestroj d.o.o.


1. Naročila 


Spletna trgovina www.lestroj.si omogoča varno nakupovanje vse dni v letu, 24 ur na dan. Spletna trgovina se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na internetni strani, na zalogi. Po prejemu oddanega naročila, Vas obvestimo o dobavnem roku (potrditveno sporočilo). Vsa oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napake ali iz drugih razlogov, lahko brez dodatnih stroškov prekličete naročilo v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. V tem primeru, nam pišite na trgovina@lestroj.si. Za pomoč pri nakupu nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 50 51 ali 01/561 05 37.

V primeru, da ponudnik ugotovi, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, lahko naročilo zavrne v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu ali na sedežu ponudnika v delovnem času.

Prejeto naročilo
Po oddaji naročila, kupec prejme potrdilo po elektronski pošti, kar pomeni, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje. Ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter si v primeru nejasnosti pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko.

Odprema vašega naročila
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.


2. Cene


Cene objavljene na spletni strani so končne cene za kupca, z vštetim 22% DDV. Vse cene so v EUR. Cene za izbrani izdelek veljajo na dan opravljenega naročila. Pridružujemo si pravico do morebitnih napak pri objavi cene. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


3. Plačilni pogoji in možnosti plačil


Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.lestroj.si se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Izdelke ste dolžni takoj pregledati. V kolikor imajo izdelki očitno napako, nas morate takoj obvestiti.

Načini plačila:

Plačilo po povzetju: Pri plačilu po povzetju naročene izdelke plačate šele ob prevzemu na dogovorjenem naslovu.

Plačilo po predračunu:
Predračun z vsemi potrebnimi podatki Vam pošljemo po elektronski pošti ali faksu. Rok veljavnosti predračuna je sedem (7) delovnih dni. Ko prejmemo plačilo, pošljemo izbrane izdelke v dogovorjenem dobavnem roku na dogovorjen naslov.

Plačilo s plačilno/kreditno kartico.

Odlog plačila (dobavnica) - samo za pravne osebe.

Sistem PayPal.

Osebni prevzem v trgovini v Trzinu: 
predhodno plačilo po predračunu, plačilo s plačilno/kreditno kartico, plačilo z gotovino, odlog plačila (dobavnica - možno samo za pravne osebe).


4. Dobava izdelkov in stroški dostave


Izdelke vam dostavimo s pomočjo kurirske službe GLS ali s Pošto Slovenije.
Za izdelke na zalogi je dobava 1-3 delovnih dni, tujina EU 3-5 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi vas v potrditvenem sporočilu na vaš elektronski naslov obvestimo o dobavi, ki ne sme daljša od 21 dni. Izjema so dopusti in prazniki.

Stroški dostave:

Cenik poštnine v spletni tehnični trgovini z DDV

Poštnina Slovenija
0-40 kg - 5,50€
41-70 kg - 17,70€

Poštnina tujina 0-40 kg

GLS tujina - Hrvaška

16,63 € z ddv

GLS tujina – Cona1 Avst,Luks,Niz,Belg

22,78 € z ddv

GLS tujina – Cona1 Nemčija

30,07 € z ddv

GLS tujina – Cona2 Italija

25,03 € z ddv

GLS tujina – Cona2 Danska

27,13 € z ddv

GLS tujina – Cona3 Madž,Fr,Pol,Češ,Slova,V.B.,Litva

31,13 € z ddv

GLS tujina – Cona4 Ro,Špan,Šv,Est,Lat,Fin

38,21 € z ddv

GLS tujina – Cona5 Port,Švica,Ir,Gr

57,72 € z ddv

GLS tujina – Cona6 Bolgarija

64,12 € z ddv


Poštnina tujina 41-70 kg - po poslanem povpraševanju pri dostavljalcu

5. Vračila blaga – odstop od pogodbe na daljavo


V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) Vam zagotavljamo, da lahko naročeno blago, kupljeno preko spletne trgovine www.lestroj.si po tako imenovani pogodbi na daljavo, brez razloga vrnete. V kolikor Vam izdelek ne odgovarja, nas obvestite v roku 15.-ih dni, izdelek pa nam v roku 30.-ih dneh po obvestilu o odstopu pogodbe vrnete z originalnim računom, v originalni embalaži, nepoškodovanega in nerabljenega . Strošek, ki ga pri tem nosite, je neposredni strošek vračila blaga (poštni stroški). V kolikor prejmemo poškodovano ali uničeno blago, izdelka nismo dolžni sprejeti. Kupnino Vam bomo v najkasneje 30-ih dneh vrnili na Vaš bančni račun, zato ga navedite pri zahtevku vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Menjava blaga
V kolikor ste ugotovili, da Vam izdelek ne odgovarja, nam sporočite v roku 15-ih dneh in v najkrajšem možnem času ga bomo zamenjali z na novo izbranim izdelkom. V tem primeru stroške pošiljanja krijete vi, izdelek pa mora biti vrnjen v originalni embalaži, nepoškodovan in nerabljen.

Reklamacija
Izdelke lahko reklamirate v roku 15-ih dneh. Za izdelke, ki ne ustrezajo Vašemu naročilu ali če ima izdelek napako ali je kako drugače poškodovano, nam čimprej sporočite in dogovorili se bomo za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. V kolikor je prišlo do poškodbe izdelka v času dostave (poškodovana embalaža), čimprej obvestite tudi GLS ali Pošto Slovenije.


6. Varovanje podatkov


Lastnik (zbiratelj podatkov) je Lestroj d.o.o., Suhadole 19a, 1218 Komenda, Tel: 01 561 05 30, e-naslov: info@lestroj.si.

Lestroj d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine in uporabljal tehnologijo, ki omogoča varno uporabniško izkušnjo.

Z nakupovanjem v spletni prodajalni ali v poslovni enoti v Trzinu uporabnik dovoljuje, da Lestroj kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvo osebnih podatkov (ZVOP-1).
Podatke, ki jih boste posredovali preko internetne strani www.lestroj.si, preko klasičnih nakupov oziroma povpraševanj v poslovni enoti v Trzinu ali prek izpolnjenih anketnih listov bomo skrbno varovali v skladu z ZVOP-1, ščitili pred razkritjem oziroma posredovanjem tretjim osebam ter jih uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanje morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.

Prejete osebne podatke bomo obdelovali do zaključka trajanja pogodbene obveze, oziroma dokler imamo legitimni interes obdelave teh podatkov, oziroma dokler nam to narekuje zakonska podlaga. V primeru naročila na prejemanje novic, promocij in obvestil, bomo vaše osebne podatke obdelovali do vašega preklica in jih uporabljali le za namen varnega nakupovanja ter občasnega informiranja o novostih našega programa oziroma prodajnih akcij.

Podjetje Lestroj d.o.o. zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, GSM oziroma telefonsko številko, elektronski naslov. V primeru, da želite uveljavljati katerega od zakonskih zahtevkov v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (seznanitev, omejitev, izbris, popravek, prenos podatkov ali podajanje ugovora), pošljite elektronsko sporočilo na info@lestroj.si ali pošljite pisni zahtevek na naslov Lestroj d.o.o., Suhadole 19a, 1218 Komenda.

Pravica uporabe

Vsi dokumenti, slike, informacije in ostala vsebina, objavljena na spletnih straneh Lestroj, d.o.o., so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Objavljeno vsebino je mogoče reproducirati izključno v nekomercialne namene in pod pogojem, da se ohranijo vsa navedena opozorila in podatki o avtorskih ali drugih pravicah. Za vse osebe, ki reproducirajo in re distribuirajo te informacije, se pričakuje, da spoštujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji oziroma nosilci avtorskih pravic.

Nastavitve

Menu