REVOLUCIONARNA TRAČNA ŽAGA ZA RAZREZ LAMEL -

REVOLUCIONARNA TRAČNA ŽAGA ZA RAZREZ LAMEL

Objavljeno v5 let pred

Rezanje lesa, ki pričara občutek vožnje z Jaguarjem

Se tudi vam dogaja, da se vam odpirajo nove priložnosti, naročila za izdelavo pohištva dežujejo (kar vas sicer navdaja z navdušenjem), vi pa ste kljub temu pod stresom, ker vam nenehno zmanjkuje časa, da bi do predvidenih rokov dostavili izdelke oziroma zaključili delo. Stranke so sicer navdušene nad vašimi izdelki, a nekoliko nezadovoljne in nestrpne zaradi zamujanja dogovorjenih terminov. Morda pa bi vam preprosto prav prišlo, da bi izvedbena dela opravili še hitreje in elegantneje, prosti čas pa lahko uporabili za pridobivanje novih strank. Ne, ne namigujemo na to, da si namesto Renaulta, Fiata, Opla in podobno umislite kakšnega bolj poskočnega konjička, kot je Jaguar, zato, da boste hitrejši v cestnem prometu. V mislih imamo nekaj boljšega in še bolj učinkovitega, ki pa vas bo kljub temu navdalo z občutkom vožnje s športnim jeklenim konjičkom.

Revolucionarno tračno žago!


Za nameček si predstavljajte še, da bi vam ta naprava omogočila, da bi pri delu čim bolje uporabili materiale in pridelali čim manj odpadkov. Zagotovo so prihranki vedno zaželeni in dobrodošli, saj vplivajo na vaše boljše finančno stanje. Če ste bili do zdaj uporabnik mini gatra, potem si verjetno težko zamišljate, da imamo za vas aduta, ki omogoča vse to, poleg tega pa je še cenejši in preprostejši za uporabo in vzdrževanje. A ga imamo! Predstavljamo vam Lestrojevo napredno, sodobno in praktično tračno žago HPL-66.

Mini gater ni več edina in najboljša rešitev, ki omogoča preprosto izdelavo kakovostnih lamel. Zdaj je z novo tehnologijo horizontalne tračne žage HPL-66 mini gater dobil nepremagljivega tekmeca, ki mu bo težko kos. Če vas je zaskrbelo, kako si boste takšno zverino lahko privoščili, naj vam prej povemo, da gre pri tračni žagi za ugodnejšo začetno investicijo kot pri mini gatru. Zato je prvi argument za tračno žago HPL-66 že cenovna dostopnost. S tračno žago do manjšega odpadka Če vas je pri mini gatru motila omejitev višine, ki je pri večini znašala 200 mili- metrov, potem je to še en dodaten argument za tračno žago HPL-66. Ta vas bo navdušila tudi s hitrejšo nastavitvijo različnih debelin odreza in zmožnostjo lastnega razvoja, kjer bo minimalni odrez 1 milimeter.

Dosegli boste velik prihranek v primerjavi z 2 milimetri, kot jih dosežejo klasične tračne žage, ali 3,8 milimetri, kot je v povprečju debelina odreza pri večlistnih žagah. To namreč pomeni, da boste manj lesa morali vreči v odpad. Zduženo nezdružljivo: kakovosten odrez v krajšem času Prihranili pa boste tudi čas, saj boste s tračno žago HPL-66, v istem času kot ste ga porabili do zdaj, naredili več. Pomik lesa po tej žagi je znatno hitrejši, saj poteka s hitrostjo 12 metrov v minuti. To vam bo hkrati prineslo tudi bolj kakovosten odrez lamel, obenem pa boste dosegli kapaciteto, predvsem v verziji 2, 3 ali 4 tračnimi listi v enem prehodu. Tračna žaga skrajša sušenje hrasta v klasični sušilnici na 4 dni Kot uporabnik mini gatra, si verjetno tudi ne morete predstavljati, da bi začeli žagati še vlažen les. Tu pa ima tračna žaga HPL-66 še eno navdušujočo prednost za vas.

Z njo se lahko lotite razreza tudi še nepresušenega lesa (v tem primeru je odrez potem 1,8 milimetrov, saj mora biti debelejši tračni list, da se tanin ne sprime s tračnim listom). Zdaj si pa predstavljajte koliko časa vam to lahko prihrani, če imate opravka z bosanskim hrastom (ki je še trši od priznanega slavonskega hrasta), saj se ta v sušilnici suši 2 meseca. Z uporabo tračne žage HPL-66 ga boste uspeli posušiti v klasični sušilnici v pičlih 4 dneh, ker ga boste lahko kar vlažnega razrezali na 5-milimetrsko lamelo za zgornji sloj parketa. To vam bo zagotovilo velik prihranek v primerjavi s klasičnim postopkom. Ena izmed ključnih prednosti razreza lesa v lamele je ravno 15-krat manjša poraba energije in časa za sušenje.

                                                                     

Preprosta menjava rezila celo brez pomoči serviserja Vsekakor pa vas bo prepričalo, da postanete zadovoljen uporabnik tračne žage HPL-66, ko vam razkrijemo še en pomemben podatek. Vzdrževanje tračne žage je skoraj otroško preprosto. Če želite na primer zamenjati rezilo, to lahko storite sami. V praktično 5 minutah bo vaš tračni list zamenjan, ne da bi morali za to klicati serviserja. Medtem ko je pri mini gatrih menjava zamudna in kompleksna, saj je treba pri tem razstaviti skoraj pol stroja. Lestroj pomaga slovenskim lesarjem odpirati poslovne priložnosti Večslojni parketi, gotove plošče, masivno pohištvo so vse bolj zanimive za kupce. Kdo si ne želi pohištva iz hrasta ali drugega kakovostnega lesa. To pa se odraža v večjem povpraševanju in posledično porastu trga masivnih izdelkov.

Primeri, ko je uporaba tračne žage še posebej dobrodošla:
* za izdelavo vseh vrst lamel
* kadar želite dobiti učinek grobega odreza lesa
* če želite ustvariti efekt dragega lesa
po ugodnejši ceni – to pomeni, da uporabite
za zgornjo plast bolj kakovosten
les (na primer priljubljeni hrasta), spodaj
pa kakšnega cenovno ugodnejšega (na
primer smreka, topol...).

V podjetju Lestroj smo tako zadnjih nekaj let veliko pozornosti usmerili prav v področje predelave masive, ker želimo slovenskim lesarjem pomagati odpirati priložnosti, da bi lahko s svojim znanjem, izkušnjami, iznajdljivostjo in sodobno tehnologijo prodrli na zahtevni evropski trg. V ta namen smo veliko energije vložili v testiranje različnih žag, nastavitev stroja in predelave, da bi dobili minimalen odpada in najboljšo kakovost odreza pri hitrosti 12 metrov na minuto. In tračna žaga HPL-66 se je izkazala ravno prava za to.

Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu