Je Cabineo (Lamello) v kombinaciji z nestingom prihodnost izdelave pohištva? -

Je Cabineo (Lamello) v kombinaciji z nestingom prihodnost izdelave pohištva?

Objavljeno v3 let pred

Mozniki kot vezni člen pri pohištvu so po uporabi številka 1 v Evropi.

Imajo določene prednosti, kot so nevidni spoji, trdnost in seveda kakovost pohištva. Zahtevajo pa veliko prekladanja obdelovancev, lepljenja in stiskanja, večji volumen pri transportu in delovno silo, ki jo dandanes vedno težje zagotovimo.


 

Trenutno v Sloveniji in Evropi večina mizarjev uporablja klasično tehnologijo za proizvodnjo ploskovnega pohištva z uporabo 3 osnovnih operacij:

   razrez materiala – FORMATNE ŽAGE ali RAZREZOVALKE,

-    lepljenje traku – ROBNE LEPILKE,

-    vrtanje – VRTALKE ali STROJI CNC.


Ter dodatne operacije:

-    obrez žaganih obdelovancev,

-    lepljenje in zabijanje moznikov,

-    stiskanje korpusov,

-    pakiranje.


Material je treba v fazi razreza večkrat preložiti in ponovno uporabiti, kar je večja obremenitev za delavca. Zahtevane so izkušnje in motivacija za dosego želene kapacitete in končne kakovosti izdelka.

Ta tehnologija zahteva dober strojni park, zadosten prostor in izkušene ljudi.

Pa ne samo to, tudi dobro organizacijo ter vodenje in konstanten posel, da lahko pokrijemo dokaj visoke stroške proizvodnje, predvsem pa delovne sile.

Razmere na trgu se močno spreminjajo, tako da je težko imeti vedno pravšnje razmerje med delovno silo in količino dela. Praksa kaže, da je bolj kot v številčen kader smiselno vlagati v stroje in opremo, ki poenostavi delovni proces.

Cabineo NAKUP!


Prihod nesting tehnologije kot alternativna rešitev?

 

 

Ameriško in avstralsko tržišče že več kot 40 let uporablja nesting tehnologijo kot primarni vir razreza.

 

 

V Evropi zadnja leta proizvajalci težijo k raznim rešitvam, da bi CNC nesting tehnologijo približali končnim uporabnikom z uporabo dinamičnih vakuum polj, 5-osno obdelavo za kombinacijo klasičnega in nesting stroja CNC, horizontalnim vrtanjem neposredno na delovni mizi, vendar nobena rešitev ni bolj enostavna kot uporaba veznikov Cabineo in enostavnega 3-osnega nesting stroja CNC, saj ne zahtevajo stranskega (horizontalnega) vrtanja.

 

»Cabineo – spojni členi za pohištvo brez stranskega vrtanja!«

 

Vso rezkanje in vrtanje, ki ga zahteva uporaba Cabinea, izdelamo v eni fazi. Druga faza je robno lepljenje, nato enostavna namestitev okovja in montaža. To je celoten postopek brez stranskega vrtanja, zabijanja moznikov, stiskanja korpusov, velikega volumna in prenašanja velikih omar ...

S tem zelo poenostavimo proizvodnjo, zmanjšamo vpliv delovne sile in začetno investicijo, predvsem pa  pridemo do končnega izdelka v najhitrejšem možnem času.

Cabineo je vsekakor impresivna rešitev za kotne spoje brez uporabe čelnega vrtanja, kar je še posebej zanimivo za nesting stroje CNC z ravno delovno mizo, kjer v eni fazi tako razrežemo kot tudi vrtamo vertikalno.

Z uporabo veznega člena Cabineo torej zmanjšamo transportni volumen, skrajšamo čas montaže, spoji so močnejši ter proizvodnji postopek občutno krajši.

Idealen za proizvodnjo ploskovnega pohištva - debeline plošč od 12 mm naprej.

 

»Primer proizvodnje pohištva z uporabo Cabinea, nesting stroja CNC in robne lepilke.«

 

Kako uporabimo Cabineo spojni člen?


Cabineo je zelo enostaven za uporabo. Veznik vstavimo v prej izdelan utor (3 luknje ali utor), ki ga lahko izdelamo s 3-osnim nesting strojem.

                                                                                              
Prednosti spojnega elementa CABINEO:

-    hitrejši proizvodni proces,

-    manj proizvodnih korakov,

-    manjši transportni volumen,

-    krajši čas sestavljanja,

-    močnejši spoji.

                                               

 
Še posebej v primerih izdelave velikih omar ali vgradnih omar in težjega dostopa, kjer je edina možnost vgradnje na licu mesta, je uporaba Cabinea toliko bolj dobrodošla.

Strošek Cabinea ni zanemarljiv, vendar je v primerjavi s prihrankom časa minimalen. Cena 1 veznega člena je 0,30 eur. Za eno omaro potrebujemo 8 členov, kar pomeni 2,40 eur/omaro oz. korpus. Za 60 cm globoko omaro načeloma potrebujemo 2 spojna člena, v primeru slabšega materiala se priporoča uporaba 3 členov, kar pomeni strošek na omaro 3,60 eur.

 



Idealna tehnologija za uporabo Cabinea je zmogljiv stroj CNC NESTING, ki postaja vedno močnejši tekmec klasični proizvodnji.
Osnovni namen nesting tehnologije je optimizirati razrez zahtevanih delov (pravokotnih in nepravilnih oblik) in v isti fazi izdelati vse vertikalne luknje.

 

Cabineo NAKUP!


Prednosti NESTING:

-    manj prostora (potrebujete samo dva stroja CNC nesting in robno lepilko),

-    uporabnik med obdelavo cnc-ja lahko opravlja drugo delo (če delate sami, je to velika dodana vrednost),

-    manj uporabe / menjave  orodja, brez nastavitev vakuum prijemal in suportov,

-    kotnost obdelovancev in točnost (kalibracija) boljša kot pri žagi,

-    manj odpadnega materiala z uporabo optimizacije,

-    z uporabo dvižne mize in izhodne transportne naprave do visoke produktivnosti,

-    delo le enega človeka, ki potrebuje manj fizične energije za enak posel.

 

 

Vse ali večina avtomatizirane proizvodnje vključuje nesting stroj CNC za lažjo avtomatizacijo s transporterji in lepljenjem nalepk.

Pri nesting tehnologiji potrebujete le dva stroja z enim ali dvema delavcema v proizvodnji.

Stroj CNC z ravno delovno mizo dimenzije 3100 x 2200 mm ali 4300 x 2200 mm, zmogljivim rezkalnim agregatom 13,2 kW, vrtalno enoto, močno vakuumsko enoto 500 m3/h in zmogljivo programsko opremo od načrtovanja pohištva do avtomatskega kreiranja programov, optimizacije, upravljanja materiala zalog, uporabe nalepk in črtne kode, popisa materiala, raznih izpisov, izračunov, grafičnih prikazov.

 


Nesting v kombinaciji s Cabineo odpira nova vrata k učinkoviti proizvodnji.


Projekt, ki smo ga začeli razvijati že leta 2018, je sedaj pripravljen in preizkušen za širok krog kupcev, tudi manjših mizarjev, ki si do sedaj takšne tehnologije niso mogli privoščiti.


Izdelali smo inovativno programsko opremo LESTROJ BOX v povezavi s TPA nestingom ter ponudili idealen stroj CNC v smislu zmogljivosti in dostopnosti.



ZA VEČ INFORMACIJ KLIKNITE TUKAJ

Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu