Brusilni stroj: tračne brusilke - Lestroj d.o.o.

Tračne brusilke

Brusilni stroj: tračne brusilke - Lestroj d.o.o.

Tračne brusilke so eden izmed primarnih strojev za brušenje v mizarski delavnici.

Dolžina delovne mize je od 2200 mm do 3000 mm in je običajno premična naprej in nazaj, po dolžini pa je nastavljiv brusni tampon z ročico.
Napenjanje traku je mogoče z vzmetjo, sama menjava pa je enostavna. Možnost motoriziranega dviga in spusta delovne mize.

Klasična tračna brusilka je pogosto videna oprema v mizarskih delavnicah. Brušenje poteka preko dolgega brusnega traku in premikajoče horizontalne delovne mize po ''X'' ter ''Y'' osi, kamor se postavi obdelovanec. Material odvzemamo preko pritisnega tampona, ki je nameščen na linearno vodilo za lažji pomik levo ter desno. Tračne brusilke največkrat najdemo v delovnih dimenzijah 2200 / 2500 ter 3000 mm, dobavljive pa so tudi krajše, 1000 mm delovne dimenzije.

Oprema stroja se prilagaja na željo uporabnika, saj lahko izbiramo med motoriziranim dvigom/spustom delovne mize ter njeno osvetlitvijo, L/D vrtenje traku, frekvenčnim pretvornikom na glavnem motorju ter uporabno delovno višino.

Pri dobavi tračnih brusilk zastopamo znamke SCM Group ter HOUFEK.

Prikazuje 1-3 od 3 izdelkov
Kakšne posebnosti ima tračni brusilni stroj?
   

Takšen brusilni stroj (tračna brusilka) je znana po tem, da ima premično delovno mizo in dolg brusilni trak, kar je primerno zlasti za brušenje večjih kosov lesa, na primer ravnih vrat ali plošč za mize. Seveda pa lahko z njim obdelujemo tudi manjše kose, le da mora biti njihova površina ravna. Brusilni trak se vrti, s pomočjo premikanja mize in ročice pa upravljamo proces brušenja.

S čim je opremljen sodobni brusilni stroj?
   

Sodobne tračne brusilke so lahko opremljene z motoriziranim dvigom in spustom delovne mize, lahko so osvetljene, trak se lahko vrti v obe smeri, delovna višina se lahko spreminja … Tudi v tem primeru (tako, kot to velja za druge aparate) sodobna tehnologija omogoča vse lažje upravljanje in rokovanje z brusilnim strojem.

Kje najdem različne brusilne stroje?
   

Na naši spletni strani in v fizični prodajalni si lahko ogledate različne naprave za brušenje. Zastopamo kar nekaj znamk ter strojev, hkrati pa smo primerno izkušeni in podučeni o tem, katere lastnosti so najprimernejše za določene pogoje. Zaupajte nam svoje skrbi, na nas naslovite svoja vprašanja, mi smo tu, da vam pomagamo. In to počnemo z največjim veseljem.

Nastavitve

Menu