SLOVENSKI LESARJI V ITALIJI PRI SKUPINI SCM PRIDOBIVALI NOVO ZNANJE, IDEJE IN POZNANSTVA -

SLOVENSKI LESARJI V ITALIJI PRI SKUPINI SCM PRIDOBIVALI NOVO ZNANJE, IDEJE IN POZNANSTVA

Objavljeno v5 let pred Po

Lestroj je znova poskrbel za svoje stranke s poučno in zabavno ekskurzijo, ki je potekala med 23. in 24. marcem 2017. Okoli 45 lesarjev, ki so bili v večini iz Slovenije, se je odpravilo v Thiene in Rimini na obisk k skupini SCM - proizvajalcu vrhunskih lepilk in strojev.

                       

Iz Trzina smo se odpravili neposredno v mesto Thiene, kjer smo si po skupinah ogledali proizvodno linijo robnih lepilk Stefani in SCM. Sledilo je testiranje kontaktnih brusilnih strojev DMC v njihovem demonstracijskem centru. Do večera smo prispeli v mesto Rimini, kjer smo si odpočili od vtisov polnega dne in se pripravili na nove še bolj zanimive podvige, ki so sledili.

                                                                   


Pot se je naslednjega dne nadaljevala do bližnje tovarne SCM Components, kjer podjetje proizvaja večino delov za svoje stroje. Željni novega znanja smo odhiteli v 20 kilometrov oddaljeno upravo SCM Groupa, kjer se nahajajo tudi razstavni prostor in proizvodnja tehnologije CNC ter velik demonstracijski center.
Udeleženci dinamične in poučne eksurzije so pridobili nov vpogled v sodobne tehnologije in nove informacije o razvoju na področju lesarstva. Hkrati pa so se spoznali in družili z drugimi mizarji, si izmenjali ideje in izkušnje, ki so jim (ali jim zagotovo še bodo) prišle prav pri njihovem delu.

                                                                                                              


Vsi sopotniki strokovnega popotovanja so se strinjali, da so takšni dogodki izjemno koristni. Čeprav se nam sprva pogosto zdi, da imamo odprtih preveč nedokončanih projektov in nam roki že pošteno dihajo za ovratnik, se izkaže, da je prav, da se sem in tja izvijemo iz primeža vsakdanjih obveznosti in rutine ter si privoščimo naložbo v svoj razvoj in mreženje novih kontaktov.

Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu