ČAROBNOST DIGITALNEGA -

ČAROBNOST DIGITALNEGA

Objavljeno v5 let pred

ČAROBNOST DIGITALNEGA

Na programski opremi je nekaj posebnega. Nekaj, kar je bistveno za njeno »virtualno« naravo in odvisno od njene sposobnosti preseganja meja in omejitev fizičnega sveta tako, da med seboj ločuje zapletene elemente in jih razrešuje. Delovni center zadnje generacije je lahko na primer izredno kompleksen, vendar pa to zapletenost poenostavi programska oprema, ki jo vidimo in uporabljamo zato, da obvladujemo kompleksnosti.

                                                   

Kaj se torej skriva za enostavnimi, intuitivnimi vmesniki, ki pospešujejo delovanje naprav?

Kaj je v ozadju teh nekaj enostavnih ukazov, ki nam omogočajo, da optimiziramo orodja dolgočasnega stroja tako, da nam sporočijo, katero orodje moramo namestiti na vretena celotne linije? Mojstrovina Powerflex je na primer izredno zapletena. Postane pa še bolj posebna če upoštevamo, da je ta zapletenost istočasno tudi enostavna in uporabniku prijazna, kar jo dela še hitrejšo in produktivnejšo.

Programska oprema in internet

Vendar pa programska oprema ne poenostavlja le zadev. Prav tako tudi spodbuja potencial pametnih strojev. In vsaka spodbujevalna tehnologija pametne tovarne 4.0 vsebuje programsko opremo.

Ustvarjanje pametne tovarne pomeni graditi tovarno, ki je interaktivna in inteligentna. Povezljiva tovarna, v katero so integrirani vsi elementi, ki so sicer ločeni in celo fizično oddaljeni drug od drugega (kot so stroji v različnih proizvodnih enotah ali upravljavci, ki uporabljajo enak pretok informacij, kljub temu, da delujejo na različnih točkah proizvodne linije itn.). Nova generacija strojev skupine SCM je inteligentna, avtomatizirana in povezana s spletom. Ti stroji lahko obratujejo s pametnimi sestavnimi deli (kot so senzorji, mikroprocesorji, programska oprema itd.) in sestavnimi deli, ki se lahko povežejo s podatki strojev. Slednji lahko združujejo podatke, ki izvirajo iz različnih vrst virov in dopolnjujejo stroje (viri bodisi znotraj ali zunaj podjetja).

Poleg merilnih tehnologij in tehnologij zbiranja podatkov so tu še kognitivne tehnologije (programska oprema, zapleteni algoritmi itn.), ki iz omenjenih podatkov lahko pridobivajo vrednosti ali, bolje rečeno, pomembne informacije, ki jih posredujejo stranki.


Začeli smo proces, pri katerem bodo kognitivna orodja sčasoma zmožna odgovarjati na praktično vsa strankina vprašanja. Ko bo v ne tako oddaljeni prihodnosti vodja vzdrževanja vprašal sistem kako velike so možnosti, da se bo stroj moral v naslednjih 24 urah ustaviti, bo naš sistem na to sposoben odgovoriti.

Kognitivni sistem je realna končna točka.

Danes skupina SCM že opravlja številne pomožne postopke vključno z:

- ustvarjanjem proizvodnega sistema znotraj podjetij, vključno z napravami in senzorji, ki uporabljajo industrijske komunikacijske protokole za povezovanje elementov in programske opreme znotraj in zunaj podjetij preko spleta (IoT, internet stvari).


zbiranjem podatkov iz sveta operacijske tehnologije (OT) in vstavljanjem v svet informacijske tehnologije (IT) tako, da prevaja/ustvarja dialog z odprtim ekosistemom skupine SCM, ki se jo lahko integrira v celoten svet strankinih partnerjev.

Digitalizacija in digitalne storitve

Uporaba digitalnih tehnologij spodbuja produktivnost, ki podjetjem zagotavlja manjše stroške in večjo konkurenčnost s povečanjem prodaje in posledično tudi kadra.

Skladno s posebno pozornostjo, ki jo skupina SCM namenja raziskavam in razvoju, je za promocijo digitalnih transformacijskih postopkov za podjetja izvedla velike naložbe. Skupina vsako leto nalaga neverjetnih 5 % celotnih prihodkov v R&R, rezultat pa je platforma Maestro Digital Systems. To tehnološko merilo uspešnosti sestavljajo različne tehnologije, ki pa se vse osredotočajo na ustvarjanje poti naprej za podjetja na podlagi digitalizacije in tehnoloških inovacij.

  • Maestro xplore aplikacija, ki omogoča posnemanje proizvodnih postopkov tako, da dovoljuje izračun dinamične produktivnosti celotne linije.
  • Maestro smartech je tehnologija, ki uporablja pametna, s spletom povezana očala kot mobilno napravo. Očala so dobesedno nosljiv računalnik, saj so opremljena z brezžično tehnologijo, ki v realnem času upravljavcu omogoča pošiljanje oddaljenemu tehniku tega, kar vidi. Prostoročna izmenjava slik, pogledov zaslona in dokumentov neverjetno spodbuja in pospešuje vzdrževalna dela.
  • Maestro connect je IoT platforma, ki nudi po meri narejene mikrostoritve tako, da vzdržuje strankine dnevne aktivnosti. To stori tako, da izboljšuje uporabo in dostopnost strojev in sistemov za do 25 % in zmanjšuje nepredvidene stroške zaradi izpada delovanja za do 55 %.
  • Maestro eye-M je najnovejša generacija ergonomičnih, močnih in vzdržljivih konzol za interakcijo med človekom in stroji. Konzole so opremljene s pametnim vmesnikom med človekom in strojem (HMI) in pomagajo upravljavcem pospeševati in poenostavljati strojne in vzdrževalne postopke preko nemudoma dostopnih funkcij, ki jim omogočajo, da hitreje najdejo informacije.
  • Maestro suite je odprt paket programske opreme, ki ga lahko uporabimo skupaj z zunanjo programsko opremo za integracijo in samodejno izmenjavo realnih informacij med različnimi uporabnikovimi sistemi.

Naš splošni cilj je poenostavitev vsakodnevnega dela in povečanje produktivnosti s pomočjo digitalizacije.


Enostavno delovanje je digitalno delovanje.

Objavite komentar
Objavite odgovor
Prosimo prijavite se za oddajo komentarja.

Nastavitve

Menu