CMS Group OBDELOVALNI CENTRI

Obdelovalni centri podjetja CMS Group.

O SKUPINI CMS:

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1969 kot CMS SpA (Costruzioni Macchine Speciali). So vodilni element skupine CMC Industries. Podjetje letno ustvari več kot 100 milijonov EUR dohodka in je ena vključuje štiri znamke, znane po vsem svetu.

CMS Industries je specializirano podjetje za numerično krmiljene (CNC) stroje zahtevnejših operacij. Izdelujejo:

- Več osne obdelovalne centre

- Stroje za vodni razrez

- Stroje za obdelavo kovin, stekla, plastike, kamna,...

Njihove stroje lahko najdemo po vsem svetu, v področjih kot so vojaška, avtomobilka, gradbena, lesna industrija. Njihove stroje lahko najdemo tudi v Aeronavtiki in podobnih, zahtevnih področjih.

CMS stroji pripomorejo k gradnji raketoplanov, letal, avtomobilov, Formula 1 dirkalnikov, čolnov, vetrnih turbin, kjer je potreba po natančnosti in kvaliteti izjemna!

CMS SpA podjetje pa se je leta 2002 pridružila koncernu SCM Group. Leta 2015 je SCM postal 100% lastnik

 

STROJI BALESTRINI:

Od preprostih do najbolj kompleksnih nalog v lesni industriji, tu je CMS Balestrini. Serija Balestrini vključuje oscilirne vrtalke in stroje za izdelavo čepov, dvostranski 5-osni stroji in drugi stroji namenjeni za 3D obdelavo ter predelavo lesa.

 

PICO:

Stroj z dvojno delovno mizo za izdelavo ovalnih čepov. Lahko obdeluje vertikalno horizontalno ter pod naklonom. Stroj deluje tako da se orodje giblje glede na fiksno pozicijo obdelovanca.


PICO CN:

CNC z dvojno delovno mizo za izdelavo okroglih ter ovalnih čepov. Najbolj napredna rešitev za izdelavo okroglih ter ovalnih čepov. Idealno za izvedbo enojnih individualnih čepov v manjših serijah. Ima omogočeno veliko različnih vrst čepov.


PICO MD2:

CNC rezkalni, čepilni ter vrtalni stroj za izdelavo kuhinjskih vrat in front. Stroj je specialno namenjen za rezanje pod 45 stopinjami ter spoji pod 90 stopinjami za izdelavo okvirjev vrat. Stroj je opremljen z dvema obdelovalnima enotama, ki se gibljeta na 2 interpolacijskih oseh. Prva enota reže ter rezka, druga enota napravi ozvrtino za moznični spoj.

 

OMNIA:

Namenski stroj za izdelavo čepov ter izvrtin. Majhen ter fleksibilni CNC stroj omogoča na majhni površini izdelavo čepov ter izdelavo vzdolžnih izvrtin. Stroj ima mogočnost vpeti obdelovanec za delo s čela. Izdelovanje čepov ter izvrtin, kakor tudi vpeti obdelovanec v vzdolžni smeri za izdelavo spojnih lukenj na primeru pri stolu. Običajno ti dve funkciji zadovoljujeta večino procesov pri izdelavi stola.

 

 

 

Poglejte si tudi