Kaj sploh še ostane velikim! Nova robna lepilka ME 35 PUR

Še pred kratkim sanje, danes realnost!

Mini Max Me35 PUR - premierna predstavitev Xylexo, Mlano, 2016
Nova Mini Max Me35 PUR – “ni da ni” … AAR antiadesvna enota, EasyRound, menjalni kotliček PU, IR luč,…

 

To je danes realnost!

3,3 m je skupna dolžina nove robne lepilke ME 35 PUR. Krajša razdalja med vhodom in izhodom obdelovanca v stroj meri celo 2,02 m. To še ni taka posebnost, če ne veste, kaj vse skriva ta mali čudež. Na tej najkrajši razdalji je toliko uporabne dodatne opreme, kolikor  še ni imela nobena robna lepilka do sedaj.  DIA predrezkarji, 2x menjalni kotliček EVA/PUR, IR luč, EasyRound čelilnik, ločilno sredstvo, okrogla in ravna postrgala in to na na vsega 2,02 m, kolikor meri dolžina kabine.

Torej ME 35 PUR je idealna rešitev za vsako butično  mizarsko delavnico, ki želi izdelovati vrhunsko pohištvo po naročilu.

Dejstvo je, da uporaba PU lepil strmo narašča, predvsem zaradi novejših tehnologij enostavnejše uporabe in hitrejše menjava različnih tipov lepil na novejših strojih. Ta revolucija se je začela pred 3 leti s vstopom Olimpic K260 na tržišče. To je bil prvi stroj z izredno praktičnim kotličkom za PU, ki je omogočil enostavno čiščenje ali z uporabo hladilne skrinje zamik uporabnosti lepila za nekaj dni. Danes se zgodba ponavlja, le z še manjšim strojem ME 35 PUR.

Uporaba PU- odlična rešitev za obvladovanje najbolj lepljivih situacij

 

Stroj ME 35 PUR omogoča kakovost obdelave (z uporabo PU lepil), ki se optično z lahkoto primerja z obdelovanci zarobljenih na večjih industrijskih robnih lepilkah. Je  težko pričakovana nadgradnja stare izvedbe ME35, ki je že našla mesto v marskikateri mizarski delavnici po Sloveniji. Prva prednost nove ME35 PUR je  dodatna  možnost hitre menjave tipa lepil, z menjavo kotličkov ter posebno prilagojeni dodatni kotliček za uporabo PU lepil. Sama izvedba kotlička je prilagojena in omogoča hitrost čiščenja   v le 15 minutah, kar je odličen podatek.

Menjava kotlička v 3 minutah!
Menjava kotlička v 3 minutah! Čiščenje PU kotlička v neverjetnih 15 minutah!

S pravilnim postopkom in logistiko je možno poenostaviti uporabo PU lepil z minimalnimi dodatnim delom. Prav ta enostavnost uporabe uvršča stroj v sam vrh vstopnega razreda.

 

 

Druga edinstvena rešitev na stroju  je EasyRound. Patentirana rešitev SCM-a postavlja ME 35 v sam vrh v svojem razredu. Dodatna fukcionalnost za zaokorževaje pri tankih trakovih, pri policah in ob zaključkih pri kotno postavljenih ploščah daje široko uporabnost in dodano vrednost, ki bo razveselila marsikaterega mizarja.

Vertiklano zaokroževanje ABS-a, tankih trakov, za zaključke,..
EasyRound-Vertiklano zaokroževanje ABS-a, tankih trakov, za zaključke,..

 

 

Z EasyRound-om zaključevanje robov pri policah... Klasični Round1 tega ne omogoča!
Z EasyRound-om zaključevanje robov pri policah… Klasični Round1 tega ne omogoča!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIA predzkarji so namenjeni optimalni poravnavi robu pred nanosom lepila. DIA rezilo ima dolgo življensko dobo ostrine. Pri povrečno 4 urni dnevni uporabi ohranja ostrino tudi leto in več.

DIA predrezkarji
DIA predrezkarji

Stroj se upravlja preko nadzorne plošče, kjer vklapljamo posamezne agregate in reguliramo temperaturo. Čas segrevanja lepila ob prvem zagonu je 18 minut. Ko je lepilo segreto, ga lahko takoj uporabimo ali pa vklopimo funkcijo “stand by”, znižana temperatura kotlička, kjer se lepilo ne pregreva. Čas segrevanja lepila, iz “stand by” na delovno temperaturo, je 2 minuti. Funkcijo “Stand by” lahko uporabljamo več ur skupaj, brez da bi zmanjšali kakovost neporabljenega lepila.

Idealen stik obdelovanca in traku  je v  trenutku, ko se lepilo prime, ne prej, ne kasneje. Temu rečemo odprti čas lepila, ki ga moramo upoštevani.

Čas med nanosom in pritiskom obeh lepljencev imenujemo odprti čas.
Čas med nanosom in pritiskom obeh lepljencev imenujemo odprti čas.

Problem lepljenja robnih trakov poleti ali pozimi je v slabših spojih zaradi temperturnih razlik materialov in odprtega časa lepila. Pri hladnješih delovnih pogojih pride do skrajšanja odprtega časa lepila. Še posebej pri prenizki temperaturi lepljenih materialov se odprti čas lepila zelo skrajša. To pomeni da se lepilo ohladi preden pritisni valji stisnejo oba lepljenca.  Najslabša možna  posledica tega je lahko, da nam trakovi odpadejo, ko je pohištvo že montirano.

Ker se je v praksi  temperaturnim spremembam težko izogniti, je izbira IR luči pred pritisnim valjem najboljša rešitev. ME35 PUR ima IR luč v standardni opremi.

IR luč podaljša odprti čas lepila. Strah pred odpadlim trakom je, še posebej v hladnih mesecih, odveč.
IR luč podaljša odprti čas lepila. Strah pred odpadlim trakom, še posebej v hladnih mesecih, je odveč.

 

 

Odvečne lise lepila so lahko prav zamudne za čiščenje. Mehanska postrgala jih težko ostranijo lepilo 100%. Antiadesivna enota AAR,  ki prepreči sprijemanje odvečnega lepila s površino, v kombinaciji s polirnimi krtačami, lahko zagotovi povsem bleščeč rob.

Ločilno sredstvo je kar priporočljivo imeti. Že pred nanosom lepila prepreči sprijemanje odvečnega lepila na obdelovancu.
Nanos ločilnega sredstva pred poravnavo robu preprečuje sprijemanje odvečnega lepila s ploskvijo. To nam bo zelo olajšalo delo

 

 

 

 

Neposredno iz stroja! Bela barva ostane bela. (PU)
Neposredno iz stroja! Uporabljeno PU lepilo in EASY Round obdelava vogalov! Vir: OlimpicK260, Fon Pohištvo d.o.o. Voglje

 

 

Upravljalna plošča - vklop posameznih agregatov, nadzor temperature kotlička, dve delovni temperaturi EVA/PUR in pa funkcija "Stand by" za skrajševanje cikla segrevanja lepila na 2 minuti in ohranjanje kakovosti, barve, lepila.
Upravljalna plošča – vklop posameznih agregatov, nadzor temperature kotlička in valjčka, dve delovni temperaturi EVA/PUR in  funkcija “Stand by” za skrajševanje cikla segrevanja lepila na 2 minuti in ohranjanje kakovosti ter barve lepila.

 

Pozicijo profilnega rezkarja nastavljamo s pomočjo numeričnih indikatorjev. Kombinirano profilno rezilo rezkarja je namenjeno  obdelavi tankih trakov, ABS -a in masivnih nalimkov do 5 mm.

Kombiniran par rezkarjev + okrogla postrgala + ravna postrgala
Kombiniran par rezkarjev + okrogla postrgala + ravna postrgala za odvečno lepilo

 

 

 

 

Okrogla postrgala vodena preko kopirnih kolutov za maksimalno natančnost!
Okrogla postrgala vodena preko kopirnih kolutov za maksimalno natančnost!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polirne krtače v kombinaciji z AAR enoto.
Polirne krtače v kombinaciji z AAR enoto (opcija

V septembru in oktobru organiziramo več demonstracij delovanje nove ME35 PUR.  Za termine nas pokličite.

Idealna rešitev za vsako butično delavnico - ME35 PUR
Idealna rešitev za vsako butično delavnico – ME35 PUR

 

 

1787019-me35aperta

DOBAVLJIVOST STROJA

V marcu bo NA VOLJO nekaj strojev, različnih konfiguracij.

Ob nakupu stroja imate pravico korisiti brezplačno telefonsko tehnično pomoč, s katero boste odpravili 90% vseh težav, ki jih boste kadakoli imeli.

Za vas razpolagamo z lastno 7 člansko profesionalno izkušeno servisno ekipo.

Vsak dober mizar lahko potrdi, da je močna servisna podpora ključna do najboljših rezultatov pri robnem lepljenju.
Vsak dober mizar lahko potrdi, da je močna servisna podpora ključna do najboljših rezultatov pri robnem lepljenju.

Za hitro dobavo stroja pokličite 031344785

Za takojšnje informacije pokličite 01/561-05-30 ali pa izpolnite pošljite povpraševanje preko spletnega obrazca.

Okvirne cene stroja boste našli na spletni strani:

http://www.lestroj.si/sl/novi-stroji/robna-lepilka-mini-max-me35.html

Vaš Lestroj TEAM

september 2016

DAN ODPRTIH VRAT 5.-8. OKTOBER 2016, IC TRZIN, LESTROJ

Dan odprtih vrat 2016.
Dnevi odprtih vrat 2016.