Revolucionarna tračna žaga za razrez lamel!

 

Revolucionarna tračna žaga za razrez lamel
Enojna tračna žaga HPL-400 s povratno progo!

 

Tržišče masivnih izdelkov  se dobro razvija, pravtako povpraševanje.  Večslojni parketi, gotove plošče, masivno pohištvo,.. Vsekakor velika priložnost za slovenske lesarje, da s svojim znanjem, izkušnjami in iznajdljivostjo prodrejo na zahtevni evropski trg.

V podjetju Lestroj smo zadnjih nekaj let veliko pozornosti usmerili prav v področje predelave masive.  Ena izmed trenutno najbolj vročih rešitev je zagotovo horizontalna tračna žaga za razrez lamel, ki v praksi zamenjuje klasični mini gater. Tu smo vložili kar nekaj energije, prevsem testiranje različnih žag,  nastavitev stroja in predelave za pridobivanje minimalnega odpada in najboljšo kakovost odrez pri hitrosti 12m/min.

Je tračna žaga Lestroj HPL-66 boljša alternativa minigatru?

MINI GATER VS DVOJNA TRAČNA ŽAGA

Do sedaj je večina lesarjev prisegalo na uporabo minigatra, saj je bila to edina rešitev s katero, smo lahko dokaj  enostavno pridobili kakovostne lamele. Slabost minigatrov je predvsem izjemno visoka investicija v takšno tehnologijo in tudi omejitev višine 200 mm pri večini mini gatrov. Tudi zelo počasen pomik je razlog za menjavo tehnologije. Ter počasna nastavitev različnih debelin odreza.

Zagotovo je horizontalna tračna žaga boljša alternativa. Nizka začetna investicija, lasten razvoj v minimalni odrez 1 mm pri hitrosti 12 m/min in kakovosten odrez lamel z izjemnimi rezultati so zadostni razlogi, da se lesarji odločajo za investicijo  v tračno žago HPL-66.

ŽAGAN LES Z TRAČNO ŽAGO

Minimalni odpad materiala 1 mm, je kar velik prihranek v primerjavi z 2 mm, ki jih dosežejo klasične tračne žage. Za primerjavo.. večlistne žage imajo v povprečju debelino odreza celo 3,8 mm.

 

Pomik 12 m/min je pomemben, kjer lahko dosežemo kakovosten odrez, obenem pa dosežemo kapaciteto, predvsem v verziji 2, 3 ali 4 tračnimi listi v enem prehodu.

 

Pri podjetju I-Les iz Dolenjskih Toplic so v dobrem letu investirali že v tretjo dvojno horizontalno žago HPL-66
Pri podjetju I-Les iz Dolenjskih Toplic so v dobrem letu investirali že v tretjo dvojno horizontalno žago HPL-66

Sušenje hrasta v klasični sušilnici v pičlih 4 dneh!

Hrast se v klasični sušilnici lahko suši do 2 meseca!
Hrast se v klasični sušilnici lahko suši do 2 meseca!

Ena izmed ključnih prednosti razreza lesa v lamele je zagotovo 15 x manjša poraba energije in časa za sušenje. To velja predvsem še posebej bosanski hrast, ki je še trši od priznanega slavonskega hrasta.

Bosanski hrast se v sušilnici suši 2 meseca. Če lamelo za zgornji sloj parketa režemo na 5 mm, se lamela v sušilnici posuši le v 4 dneh. To pomeni velik prihranek v primerjavi s klasičnem postopkom.

hrastove lamele
Hrastove lamele se v sušilnici sušijo tudi do 15x hitreje!

 

 

 

 

 

 

Več:

Poglejte demonstracijo enojne tračne žage HPL-400  s kupcem stroja TDS Industrija d.o.o. iz Velenja. Kliknite tukaj.

 

Za dodatne informacije glede tračnih žag  HPL  kliknite tukaj.

Lestroj d.o.o.

info@lestroj.si

01/561-05-30